ikdenkvooruit.nl Platform voor vrouwen die financieel vooruit willen.

Cursus Golddiggen? Bouw liever zelf aan je financiële toekomst!

26 september 2018

Je dacht het waarschijnlijk al. Een cursus Golddiggen kun je van ons niet verwachten. Maar zo hebben we wel je aandacht voor een uiterst belangrijk onderwerp. Want ruim de helft van de vrouwen in Nederland blijkt niet financieel zelfredzaam. In andere woorden: deze vrouwen hebben niet voldoende inkomen zonder partner. 

Slecht en goed nieuws

Er zijn gelukkig ook positieve punten te noemen. De financiële zelfredzaamheid stijgt over de afgelopen jaren. Het bewustzijn rondom financiële onafhankelijk groeit. En vrouwen blijken bijvoorbeeld beter dan mannen in het regelen van dagelijkse geldzaken. Maar het kan nog veel beter, de financiën verdienen echt meer aandacht.

Check jezelf met 3 vragen

Hoe sta je er zelf eigenlijk voor? Denk je dat het goed geregeld is? Je krijgt er snel meer gevoel bij als je stilstaat bij de volgende vragen:
1. Kun jij de huur of hypotheek in je eentje betalen?
2. Weet je hoeveel inkomen je ontvangt als je met pensioen gaat?
3. Heb je iets geregeld voor het geval inkomen ineens wegvalt?

Hulp bij een gezonde financiële toekomst

Ikdenkvooruit.nl helpt vrouwen om zichzelf financieel sterker te maken. Door bewust te worden van hun financiële situatie én hun mogelijkheden. Het biedt inspiratie en concrete handvaten om nu al te investeren in later. Met een simpel en helder doel: bouwen aan de zekerheid dat je voor jezelf kunt zorgen. Ga zelf op zoek naar wat voor jou het meest relevant is. Of lees hieronder verder voor meer verdieping. 

‘Golden’ tips van experts

Om toch een beetje in de golddigger taal te blijven: zo deelt Iris Brik (echtscheidingsmediator en financieel expert) hier haar gouden tips. Heel simpel maar ook heel doeltreffend. Dit zijn haar do’s and don’ts.  

Experts aan het woord

Hoe zorg je voor een gezonde financiële toekomst? Dit kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Daarom hebben we een aantal artikelen voor je verzameld.

- Michel Visser, financieel adviseur. Lees interview >
- Annemarie Reintjes, adviseur in geldzaken & carrière. Lees interview >
- Iris Brik, echtscheidingsmediator / financieel adviseur. Lees column >

Of lees een van deze artikelen
- Heeft een scheiding invloed op je pensioen? Lees verder >
- De belangrijkste pensioenbegrippen op een rij. Lees verder>

Inkomen voor later
Uschi Braun Redactie Ikdenkvooruit.nl
a.s.r.