ikdenkvooruit.nl Platform voor vrouwen die financieel vooruit willen.

Over ons

Onze missie

Onze missie is vrouwen in Nederland financieel zelfredzaam maken. We willen vrouwen helpen om er financieel sterker voor te staan. Door vooruit te denken. Te handelen, wanneer de omstandigheden hier nog ruimte voor bieden. Ikdenkvooruit.nl is een initiatief van a.s.r. pensioenen.

Waarom is het nodig om vrouwen meer financieel zelfstandig te maken?

Meer dan 50% van de Nederlandse vrouwen is niet financieel zelfredzaam.
- 32% heeft helemaal niets geregeld voor het geval ze er alleen voor komen te staan.
- Voor 75% is het niet duidelijk welke invloed een scheiding heeft op je pensioen.
- De kans dat je een scheiding meemaakt is aanzienlijk: 40% van de getrouwde stellen gaat uit elkaar.

Waarom is dit platform alleen voor vrouwen?

Uit onderzoek blijkt dat de economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid van vrouwen lager ligt dan mannen. Het gaat daarbij vooral om het bewustzijn en het inzicht in de eigen financiële situatie. Vrouwen lopen daarbij ook een hoger risico dan mannen, volgens een onderzoek van het CBS. Bij een scheiding zien we dat mannen gemiddeld 0,2% aan koopkracht moeten inleveren, tegen ca. 25% bij vrouwen. 

Ook blijkt dat het te verwachten pensioen van mannen gemiddeld een derde meer is dan vrouwen, namelijk 13.700 tegen 9.200 euro (CBS, 2019).

Waarom een 'Cursus Golddiggen'? 

Je dacht het waarschijnlijk zelf al, wij bieden geen cursus golddiggen. 'Cursus Golddiggen' is simpelweg een boodschap. Dit viel wel op hé? Dat is nodig, omdat communicatie rondom pensioen doorgaans genegeerd wordt. Voor veel mensen is het pensioen een ‘ver-van-mijn-bed-show'. Het is iets van later. En bovendien complex. 

Maar wij hebben nu je aandacht. En dat is toch redelijk bijzonder voor een ‘saaie’ verzekeraar. 

Op deze speciale pagina
 leggen we uit dat we natuurlijk niet echt een cursus Golddiggen aanbieden. Nee, we helpen vrouwen om zélf de juiste keuzes te maken voor hun financiële toekomst. 

Waarom zit a.s.r. achter ikdenkvooruit.nl?

Het bestaansrecht van a.s.r. is mensen helpen. We vinden het als financiële dienstverlener belangrijk dat mensen bewuste financiële keuzes kunnen maken. Op een dusdanige manier dat ze hun financiën op de lange en korte termijn op orde hebben. Kortom: dat ze financieel zelfredzaam zijn. Ikdenkvooruit.nl draagt hieraan bij, met speciale aandacht voor vrouwen. Met name bij Pensioenen zien we dat vrouwen nog weinig bezig zijn met hun financiën, helemaal als het gaat over ‘later’, de toekomst. Bij a.s.r. zien we vaak wat de gevolgen zijn. Bijvoorbeeld wanneer mensen er plots alleen voor komen te staan. Ikdenkvooruit.nl wil vrouwen stimuleren om zich te verdiepen in hun financiën, wat moet bijdragen aan het verhogen van de financiële zelfredzaamheid.

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van de artikelen?

a.s.r. geeft geen advies, ook niet op Ikdenkvooruit.nl. Wel geven we algemene, praktische tips ten aanzien van wat je kunt doen om je voor te bereiden op je financiële toekomst. Alle artikelen van en over financieel adviseurs en experts bevatten de mening van deze personen en niet noodzakelijkerwijs de mening van a.s.r. Zie ook de disclaimer.

Is er nog een commercieel belang bij Ikdenkvooruit.nl?

Het doel van Ikdenkvooruit.nl is mensen helpen. We verkopen niets op Ikdenkvooruit.nl. Mensen die via hun werkgever pensioen opbouwen bij a.s.r. worden doorverwezen naar hun pensioenportaal, waar ze inzicht krijgen in hun financiële situatie als het gaat om hun inkomen voor later. Bezoekers die niet klant zijn, verwijzen we door naar hun eigen pensioenuitvoerder. 

Zijn de verhalen op ikdenkvooruit.nl wel echt?

Ja, alle verhalen en mensen waarover we schrijven bestaan echt. 

- Alle adviseurs en experts die meewerken, doen dit vanuit een intrinsieke motivatie om vrouwen te helpen en ontvangen hiervoor geen vergoeding. Met de financieel adviseurs bestaan geen afspraken over wederdiensten.
- De dagboeken zijn geschreven op basis van interviews met een bestaand persoon. Om privacyredenen hebben we deze verhalen geanonimiseerd.

Hoe kan ik helpen?

Ben jij een vrouw die er plots alleen voor kwam te staan? En wil je ook je verhaal delen, om hiermee andere vrouwen te helpen? Of ben je financieel adviseur en heb je dé gouden tip voor vrouwen? Deel je verhaal en win een dinnercheque van € 50,-! Neem contact met ons op via ikdenkvooruit@asr.nl.